beats by dre cheap

Ahmed Deedat - covjek koji mi je promijenio zivot

Navest cu vam primjer osobe koja je sa veoma oskudnim sredstvima dostigla vrhunac u svojoj oblasti . To je bio covjek koji mi je promijenio zivot , covjek koji je bio uzrok da vise ne budem samo doktor za tijelo , vec i doktor za dusu . Da , dobro ste pretpostavili - to je bio sejh Ahmed Deedat . Cujmo njegovu zivotnu pricu , ciljeve koje je sebi postavio i rezultate koje je postigao . Skolovao se samo do sestog razreda osnovne skole . Tada je morao napustiti skolovanje , zbog siromastva . U Juznu Afriku je dosao iz Indije kad je imao devet godina . Jos kao dijete , zaposlio se u jednoj prodavnici u blizini hriscanskog misionarskog kompleksa . Neprestano su ga spopadali i ponizavali hriscanski misionari , govoreci mu da je Islam beskorisna i nemilosrdna religija . To je u njemu rodilo bunt . Zarekao se da ce jednoga dana odgovoriti na sve zablude o islamu , koje sire hriscanski misionari . To sto nije zavrsio osnovnu skolu ga nije zaustavilo na tom putu . Imao je jaku volju i pouzdanje u Allaha ,dz.s.
U podrumu njegova sefa , pod naslagama prasine , nasao je knjigu Izharul-hak / Trijumf Istine . To je bio pocetak njegove misije . Vizija i cilj su mu bili kristalno jasni . Preko cetrdeset godina se trudio i proucavao , mucio se i bio uporan , sve dok nije bio u stanju izazvati na debatu najjace hriscanske govornike .
Ranih 80-ih godina 20. vijeka je izazvao Dzimija Svagarta . Znate li ko je bio Dzimi Svagart ? Bio je najpoznatiji i najrjecitiji hriscanski evangelista 80-ih godina , toliko poznat i jak govornik , da su Ahmedu Deedatu govorili : " Molimo te , nemoj zakazivati debatu sa njim ! Znas li ko je on!? Sazvakat ce te i ispljunuti !" Dzimi Svagart je bio tv-evangelista . Budzet njegovih televizijskih emisija je bio milion dolara dnevno . Nas Ahmed Deedat je bio siromah , ali sa Allahom na svojoj strani . Zakazao je debatu u Americi , i to u rodnom gradu Dzimija Svagarta!
Hvala Uzvisenom Allahu , svi znaju kako je prosla debata . Sejh Ahmed Deedat je potpuno dominirao debatom ! Sve Svagartove Argumente je okrenuo protiv njega .
Tako je ,zu Allahovu pomoc , jedan siromah iz Juzne Afrike , Ahmed Deedat , koji nije zavrsio ni osnovnu skolu , postao glavni kamen spoticanja svim hriscanskim misionarskim pokretima u cijelome svijetu ! Jedan covjek protiv svih hriscanskih govornika !
Ostvario je veliki uspjeh .
Da vidimo da li su mu ciljevi bili u skladu sa principima I.S.L.A.M. Da li mu je cilj bio ISLAMSKI ? Da li je to sto je Radio bilo u skladu sa Kur'anom i sunnetom ? Naravno da jeste . To je najbitniji uzrok njegovog uspjeha . Da li mu je cilj bio SPECIFICAN ? Da , bio je . Zadao je sebi zadatak da odgovori na podvale hriscanskih misionara i da se bori protiv predrasuda o islamu . Cilj mu je bio LUKRATIVAN , profitabilan . zelio je nagradu na Ahiretu . Molimo Allaha da mu podari Dzennet . Osim te koristi , imao je i ovosvjetsku korist . Godine 1986 . postao je dobitnik najvece nagrade u islamskom svijetu . Dobio je nagradu kralja Fejsola , za doprinos islamu . Naravno , njegov cilj nije bio da dobije tu nagradu od 200.000 dolara u zlatnu plakatu , vec je zelio Allahovo zadovoljstvo . A ko god cini dobro radi allahovog zadovoljstva , Allah ce mu dati sva dobra ovog i Buduceg svijeta .
Da li mu je cilj bio ADEKVATAN ? Svakako ! Ono sto je cinio , doslo je u pravo vrijeme . Tada je bilo vrijeme kad su hriscanski misionari na svakom koraku ponizavali muslimane i dosadzivali im njihovim propovijedima . Samopouzdanje muslimana je bilo na najnizem nivou . Muslimani su ponizeni zivjeli pod kompleksom nize vrijednosti . Ahmed Deedat je svojim radom inspirirao i ohrabrio hiljade mladih ljudi da krenu njegovim stopama ,ukljucujuci i meine . Konacno smo visoko podigli glavu . Cilj mu je bio MJERLJIV . Prostudirao je knjige koje govore protiv islama i napisao odgovore na njih . Kad god bi neko napisao knjigu protiv Kur'ana , Ahmed Deedat bi napisao knjigu koja uporedzuje Kur'an i Bibliju , pa je njihove " argumente " svaki put okretao direktno protiv njih , nakon cega su se oni morali braniti . Sve sto je cinio , bilo je radi Allahovog zadovoljstva . Nije htio nikakva materijalna dobra , slavu ni bogastvo . Tako veliki covjek sa ogoromnim rezultatima Radio je u skromnoj i tijesnoj kancelariji . Nista nije uradio dok se nije posavjetovao sa drugima . Cak i kada je htio stampati obicne crno-bijele pamflete , cekao je da cuje misljenje druhih o tome . Bio je uporan i posvecen cilju , sve dok ga nije ostvario . Uporedite Price ove dvije osobe : Wilme Rudolph i Ahmeda Deedata . Wilmin cilj i rezultat su kratkorocni . Sve sto je ostvarila , tice se ovog svijeta . rezultatio Ahmeda Deedata su daleko vise od toga . Allah mu je dao da okusi rezultate Njegove nagrade nma ovom svijet , a dobit ce i nagradu na Buducem svijetu , ako Bog da .

VJERA ZA SVA VREMENA
ZAKIR NAIK

Dusa u Bosni tijelo u Njemackoj
http://dadabasic.blogger.ba
28/02/2017 15:28