beats by dre cheap

KAKO SE POLAZE ISPIT

Kur'anska sura El-Asr daje odgovor na pitanje : " kako zaraditi Dzennet ?"

Tako mi vremena - covjek , doista , gubi , samo ne oni koji vjeruju i dobra djela cine , i koji jedni drugima istinu prepoprucuju i koji jedni drugima preporucuju strpljenje .

Da biste postigli troje , morate ciniti cetvero . Da biste postigli Allahovo zadovoljstvo , mir na ovome svijetu i Dzennet na Buducem svijetu , morate imati cetiri osobine :

- cista vjera ;

- dobra djela ;

- pozivanje u Islam ;

- pozivanje ljudi da budu strpljivi .

Bez ove cetiri osobine kod sebe , nemojte racunati na tri uspjeha kojima tezite.

POUZDANJE U ALLAHA

Enes ibn Malik , r.a., prenosi da je Allahov Poslanik , s.a.v.s., rekao jednom covjeku : " Privezi kamilu , pa se pouzdaj u Allaha .", jer mu je ovaj rekao da nije privezao kamilu , jer se pouzda u Allaha , da ce je On cuvati . Ne mozete ostaviti otvorena vrata i reci : " Pouzdam se u Allaha . Nece ni jedan lopov uci ." Morate ih zatvoriti i pouzdati se u Allaha . Pouzdanje u Allaha je najvaznije .

Ako vas Allah pomogne , niko vas nece moci pobijediti , a ako vas ostavi bez podrske , ko je taj ko vam , Osim Njega , moze pomoci ? I samo u Allaha neka se pouzdaju vjernici ! ( Ali-Imran,160 )

Osim pouzdanja u Allaha , da biste uspjeli , morate ulagati trud .

Oni koji se budu zbog Nas borili Mi cemo , sigurno , putevima koji Nama vode uputiti ; a Allah je , zaista , na strani onih koji dobra djela cine ! ( El-Ankebut,69 )

Ako ne znate kako , pitajte ucene ljude kako postici uspjeh .

UZVISENI ALLAH KAZE :

Pitajte ucene ako ne znate . ( En-Nahl,43 )

VJERA ZA SVA VREMENA
Zakir Naik
Nastavice se

Dusa u Bosni tijelo u Njemackoj
http://dadabasic.blogger.ba
23/02/2017 12:36