beats by dre cheap

SVRHA ZIVOTA NA OVOME SVIJETU

Uzviseni Allah kaze da je ovaj zivot ispit :

Onaj Koji je dao smrt i zivot da bi iskusao koji od vas ce bolje postupati . ( El-Mulk,2 )

Dakle , ovaj zivot je ispit za Buduci svijet .

Svako zivo bice ce smrt okusiti ! I samo na Sudnjem danu dobit cete u potpunosti place vase ,, i ko bude od Vatre udaljen i u Dzennet uveden - taj je postigao sta je zelio ; a zivot na ovom svijetu je samo varljivo nasladivanje . ( Al-Imran, 185 )

Mi cemo vas dovoditi u iskusenje malo sa strahom i gladovanjem , i time sto cete gubiti imanja i zivote , i ljetine . A ti obraduj izdrzljive . ( El-Bekare, 155 )
Allah je stvorio ovaj zivot da bi nas testirao ko ce se od nas dobro vladati i ciniti dobra djela . On ce nas , zasigurno , sve stavljati na razna iskusenja . On stavlja na iskusenje koga hoce , a oslobada koga hoce . On cini sta zeli .

On vas po polozaju jedne iznad drugih uzdize da bi vas iskusao u onome sto vam daje . ( El-En'am, 165 )

Dakle , kad dobijete neki visok polozaj i imetak - pazite se ! Allah vas tada iskusava .

I neka znate da su bogatstva vasa i djeca vasa samo iskusenje , i da je samo u Allaha nagrada velika . ( El-Enfal , 28 )

O vjernici , neka vas imanja vasa i djeca vasa ne zabave od sjecanja na Allaha . A oni koji to ucine , bit ce izgubljeni . ( El-Munafikun, 9 )

Misle li ljudi da ce biti ostavljeni na miru ako kazu : " Mi vjerujemo " i da u iskusenje nece biti dovedeni ? ( El-ankebut, 2 )

Nemojte misliti da cete uci u Dzennet samo ako tvrdite da ste muslimani ? Allah ce vas zasigurno staviti na test , pa da svojim djelima dokazete da ste dostojni nagrade . vasa lijepa muslimanska imena ( Muhammed , Ahmed , Zakir , Abdullah ...) nece vas odvesti u Dzennet . U Dzennet cete uci samo ako polozite test Zivota na ovome svijetu .

VJERA ZA SVA VREMENA
ZAKIR NAIK NASTAVIT CE SE

Dusa u Bosni tijelo u Njemackoj
http://dadabasic.blogger.ba
22/02/2017 23:00