Dusa u Bosni tijelo u Njemackoj

Esselamu Alejkum ...Sva prava pripadaju samo Uzvisenom Allahu

21.11.2017.

IKC Berlin

DANAS KREĆEM JA U MEKTEB! Odkad idem ja u mekteb O Islamu stalno učim Jako mi je lijepo tamo Nimalo se baš ne mučim Svakog dana u mektebu Ja naučim nešto novo Nekad suru, nekad dovu Il arapsko neko slovo Sve mi lijepo u mektebu Jer sve više znanja imam Sada učim ja polahko Kako abdest da uzimam Kada nešto ne razumijem Ja imama tada pitam Uskoro ću ako Bog da I sufaru ja da čitam

17.11.2017.

Dova za otklanjanje straha, nesanice, nemira, tuge i potištenosti

Allāhumme rabbes-semāvātis-seb‘i ve mā ezallet ve rabbel-erādīne ve mā eкallet ve rabbeš-šejātīne ve mā edallet kun lī džāren min šerri ħalкike kullihim džemī‘ā en jefruta ‘alejje eĥadun minhum ev en jebgā ‘alejje ‘azze džāruke ve dželle senāuke ve lā ilāhe gajruke. “Allahu moj, Gospodaru sedam Nebesa i onoga što ona prekrivaju, Gospodaru zemalja i onoga što one nose, Gospodaru šejtana i onih koje oni zavedu na krivi put, budi mi zaštitnik od zla svakog Tvoga stvorenja, da me neko od njih ne savlada ili da mi ne učini nepravdu, Tvoja zaštita je nenadmašna, a ugled uzvišen i nema boga osim Tebe.”

15.11.2017.

Esselamu Alejkum

1.*Živimo u vremenu kada vidimo mnogo ljudi, ali ne dovoljno ljudskosti;* 2.*Živimo u vremenu kada, ako "Džon" počini zločin, krivimo Džona, a ako "Muhammed" počini zločin, krivimo Islam;* 3.*Živimo u vremenu kada nas pametni telefoni zbližavaju sa onima koji su daleko, ali odaljavaju od onih koji su blizu;* 4.*Živimo u vremenu kada otvaramo Facebook više nego Časni Kur'an;* 5.*Živimo u vremenu kada se jedna majka može brinuti o desetero djece, ali desetero djece se ne može brinuti o jednoj majci;* 6.*Živimo u vremenu kada bogati hodaju miljama da bi svarili hranu, dok siromašni hodaju miljama da nađu hranu;* 7.*Živimo u vremenu kada se ženama plaća da budu gole, dok se druge kažnjavaju što su obučene;* 8.*Živimo u vremenu kada su naše liste kontakata velike, a odnos sa njima slab;* 9.*Živimo u vremenu kada posjedujemo mnogo, a zahvalni smo malo;* 10.*Živimo u vremenu kada znamo kako zaraditi dobar život, a opet zaboravimo kako dobro živjeti;* "Zaista, živimo u čudnom svijetu. Da nas Uzvišeni Allah zaštiti." Khalid Yasin

Dusa u Bosni  tijelo u Njemackoj
<< 11/2017 >>
nedponutosricetpetsub
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Islam Je Spas Za Cijelo Covjecanstvo - U Ime Allaha,Milostivog,Samilosnog! Ehlen we Sehlen! "Allahu je prava vjera jedino-islam."(Ali'Imran,19)

Neka je Selam i Salavat na naseg miljenika Poslanika s.a.v.s.
Sura Al-Fatiha


Bismi-llahi-r-rahmani-r-rahim (1)
Al-hamdu li-llahi rabbi-l-'alamin (2)
Ar-rahmani-r-rahim (3)
Maiiki yaumi-d-din (4)
Iy-yaka na'budu wa iy-yaka nasta'in (5)
Ihdina-s-sirat al-mustaqim (6)
Sirata-lladhina an'amta 'alaihim
Ghayri-l-maghdubi 'alaihim
wa-la-d-dalin. (7)

Amin

"A kada On nešto hoće, On samo kaže: - Budi! - i ono bude."
"Allah je - nema boga osim Njega - Živi i Vječni! Ne obuzima Ga ni drijemež ni san! Njegovo je ono što je na nebesima i ono što je na Zemlji! Ko se može pred Njim zauzimati za nekoga bez dopuštenja Njegova?! On zna šta je bilo i prije njih i šta će biti poslije njih, a od onoga što On zna - drugi znaju samo onoliko koliko On želi. Moć Njegova obuhvata i nebesa i Zemlju i Njemu ne dojadi održavanje njihovo; On je Svevišnji, Veličanstveni!"

Sura Al-Ikhlas
Bismi llahi-r-rahmani-r-rahim

Qull hu-wa llahu ahad (1)
Allahu-s-samad (2)
lam yalid, wa-lam yulad (3)
wa-lam yakul-lahu kuff-wan ahad. (4)

Sura An-Nas
Bismi llahi-r-rahmani-r-rahim

Qull a'udhu bi-rabbi-n-nas (1)
Maliki-n-nas (2)
Ilahi-n-nas (3)
min sarri-l-waswasi-l-hanas (4)
alladhi yu-waswisu fi suduri-n-nas (5)
mina-l-ginnati wan-nas. (6)

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
268085

Powered by Blogger.ba