Dusa u Bosni tijelo u Njemackoj

Esselamu Alejkum ...Sva prava pripadaju samo Uzvisenom Allahu

15.02.2017.

On iz neživog stvara živo i živo pretvara u neživo. On oživljava zemlju nakon mrtvila njezina – isto tako ćete i vi biti oživljeni.

يُخْرِجُ الْحَيَّ مِنَ الْمَيِّتِ وَيُخْرِجُ الْمَيِّتَ مِنَ الْحَيِّ وَيُحْيِي الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِهَا ۚ وَكَذَٰلِكَ تُخْرَجُونَ

15.02.2017.

PITALI SU BOZIJEG POSLANIKA , s.a.v.s. :

" Zbog cega ljudi najvise zasluzuju Dzennet ."

On je odgovorio : " Zbog iskrene poboznosti i lijepe naravi ."

Mistici narocito preporucuju cetiri uvjeta koja priblizuju poboznosti : jesti umjereno , tj jesti do onog momenta kada se osjeti sitost ; spavati onoliko koliko najmanje zahtijeva organizam ; govoriti umjereno i ono sto sto koristi i kretati se medzu dobrim ljudima , izbjegavajuci svako sjedenje gdje koristi nema .

Vazan cin u poboznosti je sjecanje na Allaha , dz.s., u svakome trenutku .To sjecanje treba dopirati iz dubine srca i prozimati citavo ljudsko bice .Vatra ljubavi prema Allahu , dz.s., treba razgarati sve nase zivljenje .

Za ovo velicanstveno djelo treba snazna vjera , koja ima duboke temelje u svem nase opstajanju . Na vjeri se gradi zgrada sigurnih spoznaja . Ako je vjera cvrsta , nepokolebljiva , nerazrusiva , uzrast nase poboznosti , a time i naseg ljudskog bica u duhu islama osiguran je . Zato treba sigurno znati da vjera treba nerazrusive temelje . ako takvih temelja nema , sve nase duhovno gradzenje , prvi prvim kusnjama , dolazi u opasnost . I zato Allaha treba moliti , zahvaljivati Mu , velicati Ga :

O vjernici , cesto Allaha hvalite , i ujutro i navece Ga velicajte , On vas blagosilja , a i meleki Njegovi da bi vas iz tmina na svjetlo izveo .On je prema vjernicima Samilostan , a na dan kada oni pred Njega stanu , On ce ih pozdraviti sa : " Mir vama! ." I On im je pripremio nagradu plemenitu . ( Kur'an,33:41-44 )

" Sve ima svoje ciscenje , a srce se cisti spominjanjem Allaha , dz.s.
Niko nece biti savrseni vjernik sve dok mu Allah ne bude drazi od imetka , porodice , samog njega i cijelog svijeta . Zaista Allah ubraja poboznog mladica u meleke ."

Na ljudska srca pada hrdza kao sto pada na zeljezo .

Srca se ciste sjecanjem i spominjanjem Uzvisenog Allaha , dz.s.

Molitva nije potpuna ako nema skrusenu prisebnost .

Dusa bez vrijednosti je kao drvena sablja u koricama.

Hasan Basri je zapisao :

" Znanje je bolje od nasljedstva , odgoj je najcistiji obraz , poboznost je najsigurnija opskrba , ibadet je najbolja zarada , razum je nabolji vodic , lijepo ponasanje je najbolji drug , blagost je najbolji pomocnik , zadovoljstvo je najvece bogastvo , Allahova pomoc je najbolja pomoc , a sjecanje na smrt najbolji propovjednik . "

" Ne smij se mnogo , jer to umrtvljuje srce ."

" Ko se boji Allaha, dz.s., Allah ucini da se sve na ovom svijetu njega boji , a ko se boji svijeta , Allah,dz.s., dadne pa se taj covjek boji svakoga i svacega . "

Omer ibnu -l-Hattab je rekao :

" Sjecajte se cesto Dzehennema , njegove zestoke vatre , velike dubine i stupova od zeljeza ."

Pobozni Malik bi citavu noc stajao budan u ibadetu .Jednom mu je njegova kcerkica rekla : " Oce , spavaj malo ." Odgovorio joj je : " Moja duso , bojim se da ce Allahova milost proci i naci me u spavanju ."

Snagom vjere do savrsenstva duse .

Dusa u Bosni  tijelo u Njemackoj
<< 02/2017 >>
nedponutosricetpetsub
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728

Islam Je Spas Za Cijelo Covjecanstvo - U Ime Allaha,Milostivog,Samilosnog! Ehlen we Sehlen! "Allahu je prava vjera jedino-islam."(Ali'Imran,19)

Neka je Selam i Salavat na naseg miljenika Poslanika s.a.v.s.
Sura Al-Fatiha


Bismi-llahi-r-rahmani-r-rahim (1)
Al-hamdu li-llahi rabbi-l-'alamin (2)
Ar-rahmani-r-rahim (3)
Maiiki yaumi-d-din (4)
Iy-yaka na'budu wa iy-yaka nasta'in (5)
Ihdina-s-sirat al-mustaqim (6)
Sirata-lladhina an'amta 'alaihim
Ghayri-l-maghdubi 'alaihim
wa-la-d-dalin. (7)

Amin

"A kada On nešto hoće, On samo kaže: - Budi! - i ono bude."
"Allah je - nema boga osim Njega - Živi i Vječni! Ne obuzima Ga ni drijemež ni san! Njegovo je ono što je na nebesima i ono što je na Zemlji! Ko se može pred Njim zauzimati za nekoga bez dopuštenja Njegova?! On zna šta je bilo i prije njih i šta će biti poslije njih, a od onoga što On zna - drugi znaju samo onoliko koliko On želi. Moć Njegova obuhvata i nebesa i Zemlju i Njemu ne dojadi održavanje njihovo; On je Svevišnji, Veličanstveni!"

Sura Al-Ikhlas
Bismi llahi-r-rahmani-r-rahim

Qull hu-wa llahu ahad (1)
Allahu-s-samad (2)
lam yalid, wa-lam yulad (3)
wa-lam yakul-lahu kuff-wan ahad. (4)

Sura An-Nas
Bismi llahi-r-rahmani-r-rahim

Qull a'udhu bi-rabbi-n-nas (1)
Maliki-n-nas (2)
Ilahi-n-nas (3)
min sarri-l-waswasi-l-hanas (4)
alladhi yu-waswisu fi suduri-n-nas (5)
mina-l-ginnati wan-nas. (6)

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
302269

Powered by Blogger.ba